De Heeren van Maerlant

Ontwikkeling

Aan de voet van de groene stadswal en op twee minuten lopen van het centrum staat iets heel bijzonders te gebeuren. Het voormalige schoolgebouw aan de Burgemeester H. van Sleenstraat wordt uitgebreid en gerenoveerd: De Heeren van Maerlant. Een fraai groen woonplan met een gevarieerd woningaanbod. De architect heeft zich bij het ontwerp van de nieuwbouw laten inspireren door wat er ooit op deze plek stond, de karakteristieken van het schoolgebouw en de groene omgeving. Het resultaat: een mooi ensemble van historische rijkdom en een verfrissende, nieuwe aanwinst. Fase 1 van De Heeren van Maerlant bestond het aanbod uit nieuwbouw en woningen/appartementen in het voormalige schoolgebouw. Fase 2 wordt aan de overkant van het plein gebouwd en bestaat uit Herenhuizen, Stadswoningen, Stadsvilla’s XL en Bungalows.

Brielle

Brielle is niet voor niets zo populair bij toeristen én haar bewoners. Wat woon je hier heerlijk! Het pittoreske dorpje onder de rook van Rotterdam heeft alles in zich ‘to please’. Geniet ervan. Zeker als je in het mooie Brielle Vesting woont. De goed bewaarde historische rijkdom vormt een fraai
contrast met de hedendaagse en moderne voorzieningen. Woont u al in Brielle, dan vertellen wij u zeker niets nieuws. Bent u ‘nieuw’?, trek dan de wandelschoenen aan en verken het dorp te voet.

Recreatief en sportief

Bent u een strandmens of bestaat uw ideale zaterdag uit een rondje fietsen door een uitgestrekt polderlandschap? Hoe dan ook, wie in Brielle woont, komt ruimschoots aan zijn trekken op sportief en recreatief gebied. Het Brielse Meer is altijd leuk en het strand van Oostvoorne bereikt u met
25 minuten fietsen. Weer of geen weer, hier is het altijd genieten van lekker buiten zijn. Het dorp is trouwens vele sportclubs en verenigingen rijk. Op sportwebbrielle.nl zijn alle mogelijkheden voor balsport, vechtsport, duursport, watersport en zaalsporten overzichtelijk in kaart gebracht.

Kunst, cultuur en evenementen

Brielle is 371 rijksmonumenten en 43 gemeentelijke monumenten rijk. Daarbij heeft de binnenstad de status van beschermd stadsgezicht. Het zal u vast niet verbazen dat er op het gebied van kunst en cultuur veel te doen is. De Open Monumentendag is keer op keer een succes en ook het Big Band festival trekt altijd vele bezoekers. Ook leuk: ‘Brielle achter de voordeur’. Bij dit festival laten groepen en individuen amateurkunstenaars op meer dan 35 verrassende locaties in de binnenstad van zich zien en horen.

Bouw fase 1 gestart

Bekijk hier het filmpje van de feestelijke handeling.